Omezení provozu objednávek ve dnech 20.3 až 24.3. Všechny nové objednávky v těchto termínech budou expedovány až 25.3. Děkujeme za pochopení.

Při výběru náhrdelníku zohledněte nejen design, ale i správnou délku

Rozhodujete-li se pro nákup nového náhrdelníku, nevybírejte jej pouze podle jeho vzhledu, typu kovu a zdobení. Důležitou roli hraje také jeho délka. Ta je podstatná pro praktické hledisko, kterým jsou příležitost nošení a typ oblečení, ke kterému budete náhrdelník nosit nejčastěji. Svoji roli hraje i obvod krku a tvar obličeje.

Jakou délku zvolit?

Klasiku představuje délka v rozmezí 40-45 cm. U průměrné ženské postavy se tato délka dokonale vyjímá v dekoltu. Dáváte-li přednost delším náhrdelníkům, pak sáhněte do nabídky délky 60 cm. Takto dlouhé náhrdelníky sahají do úrovně prsou. Náhrdelník, který by měl obepínat krk těsně, mívá většinou délku 35 – 38 cm. Pro vytvoření náhrdelníkových vrstev se pak využívá délka kolem 80 cm. Tyto náhrdelníky jsou nejčastěji vyrobené z korálků či perliček, ale ničím výjimečným není ani řetízek s přívěskem. Takový sortiment různých délek náhrdelníků a řetízků můžete nalézt u nás zde.

Zaměřeno na obvod krku

Než vyrazíte do obchodu se šperky, změřte si obvod svého krku. Podle něj pak přemýšlejte o délce náhrdelníku. Krátký náhrdelník zvýrazní dlouhý a štíhlý krk. Delší náhrdelníky jsou zase vhodnou volbou pro krk krátký či široký. Zvýrazní klíční kosti a odvedou pozornost od drobných nedokonalostí v podobě vrásek. V případě, že máte krk širší, zaměřte se spíše na kousky minimalistického designu. Masivní kousky raději obejděte obloukem.

I tvar obličeje hraje svoji roli

Jste-li majitelka obličeje oválného tvaru, můžete si pořídit jakoukoli délku náhrdelníku. Obličeji podlouhlému bude nejvíce slušet náhrdelník kratší, v podobě řetízku. Ten není vhodný pro obličej kulatý. Naopak obličeji ve tvaru srdce padne dokonale.

Příležitost a styl oblékání

Univerzální délku představuje 42-45 cm. Pro kratší náhrdelník je potřeba mít odhalenou oblast krku a klíčních kostí. Je vhodnou volbou pro oblečení s výstřihem do V nebo pro top bez ramínek. Nosíte-li často formálnější oblečení stylu business, volte délku 50-60 cm. V chladném období, kdy přicházejí na řadu stojáčky či roláky, sáhněte pro náhrdelníky delší 80 cm.

Mrkněte se na náš sortiment a vyberte ten správný řetízek/náhrdelník: ZDE 

Stříbrné šperky a hodinky od P&J Jewellery