Omezení provozu objednávek ve dnech 20.3 až 24.3. Všechny nové objednávky v těchto termínech budou expedovány až 25.3. Děkujeme za pochopení.

Jaké šperky zvolit pro svatební den?

Svatební den je velmi slavnostním okamžikem a to především pro nevěstu. Pro svůj den si volí slavnostní svatební šaty a k nim i vhodné šperky.
 

Podle čeho vybírat šperky pro svatební den?

Svatební šperk tvoří neodmyslitelnou součást svatební garderóby, se kterou by měl dokonale ladit. Kromě toho by měl být odrazem osobnosti samotné nevěsty.
  • Zásnubní a snubní prsten
    Ty hrají mezi svatebními šperky prim. Před jejich zakoupením je potřeba si rozmyslet, zda je budete chtít nosit oba na jednom prstu nebo každý zvlášť. Styl prstenů je pak dokonalým vodítkem pro výběr dalších svatebních šperků.
  • Diamanty
    Ty ke svatebním šatům neodmyslitelně patří. Díky jejich lesku získá výsledná vizáž slavnostní nádech. Kromě toho jsou neutrální, díky tomu se hodí nejen k šatům bílým, ale i jiných barev – krémová, zlatavá nebo pudrová.
  • Perly
    Perlové šperky představují, pro svatební den, oblíbenou klasiku. Jsou symbolem čistoty. Jejich lesk dodá nevěstě ženskost a elegantní vzhled.

Kombinace šperků a šatů

Jak sladit šaty a šperky tak, aby výsledný efekt byl co nejdokonalejší? Máte-li, jako nevěsta, šaty více zdobené, volte šperky spíše jednoduššího designu.
Jsou vaše svatební šaty ušité z krajky nebo ozdobené kamínky či výšivkou? Ve výběru šperků buďte střídmější. Do uší můžete zvolit třeba jemné pecičky z diamantů. 
Jestliže máte šaty jednoduššího střihu a strohého zdobení a nevadí vám výraznější náušnice, pořiďte si visací, s většími kamínky či perlami. Do dekoltu už žádný šperk pořizovat nemusíte, nebo jej dozdobíte jednoduchým řetízkem s decentním přívěskem stejného typu jako náušnice. Chcete-li si pořídit náhrdelník, volte takový druh, který bude ladit se stylem výstřihu.
Mají vaše šaty kulatý výstřih nebo odhalená ramena? Doplňte je kratším náhrdelníkem nebo řetízkem ke krku. Může být navrstvený ve více řadách. Jestliže má výstřih tvar V, můžete jej doplnit řetízkem s přívěskem. Jeho délka musí být taková, aby byl celý umístěný na kůži a jeho konec byl těsně nad okrajem šatů.

Stříbrné šperky a hodinky od P&J Jewellery