Omezení provozu objednávek ve dnech 20.3 až 24.3. Všechny nové objednávky v těchto termínech budou expedovány až 25.3. Děkujeme za pochopení.

Kam a jak ukládat šperky?

Také se vám doma hromadí šperky a potřebovali byste si je nějak utřídit a uložit? Pak je ideálním řešením nákup šperkovnice.

Výhody šperkovnice

Šperkovnice poslouží jako ideální organizér pro šperky. Každý jednotlivý šperk bude mít ve šperkovnici své místo, přihrádku či věšáček. Vy tak budete mít přehled a velmi snadno si zvolíte vhodný šperk ke konkrétnímu outfitu..
Kromě toho šperkovnice ochrání především drahé šperky před jejich poškozením. Správné ukládání šperků eliminuje jejich poškození vlivem slunečních paprsků a vzduchu. Nemusíte tedy tak často řešit jejich čištění. Šperkovnice se však můře stát také dokonalým interiérovým doplňkem. Patříte-li mezi vyznavače módních trendů, pak se zaměřte na takové kousky, které budou mít rafinovaný vzhled.

Podle čeho vybírat?

Vzhled sice hraje důležitou roli. Prioritou by však měly být velikost a členění šperkovnice. Prozkoumejte svoji sbírku šperků a popřemýšlejte o tom, jaké by mělo být vnitřní členění šperkovnice. Může obsahovat přihrádky, šuplíčky nebo stojánky. Volte takové, které bude odpovídat vašim šperkům. Jen tak je roztřídíte a uložíte přehledně. Pro náhrdelníky a náramky bude vhodnou volbou stojánek se závěsnými háčky nebo skříňka. Prsteny a náušnice zase přehledně uložíte do truhličky či krabičky s přihrádkami. Množství šperků má vliv na velikost šperkovnice. Krabičky nebo truhličky jsou širší. Jsou opatřené víkem a uvnitř skrývají větší množství různých přihrádek. Některé mohou připomínat komodu se zásuvkami. Ty zabrání smíchání jednotlivých šperků. Mezi stojany hrají prim ty, které svým vzhledem připomínají strom. Jsou ideální volbou pro visací šperky. Některé modely jsou doplněné odkládacím prostorem.

Také na materiálu záleží. Různé krabičky a truhličky bývají často vyrobené ze dřeva. Pro výrobu luxusních kousků se používá kůže nebo koženka. Tento materiál ocení vyznavači originality.

Stříbrné šperky a hodinky od P&J Jewellery