Omezení provozu objednávek ve dnech 20.3 až 24.3. Všechny nové objednávky v těchto termínech budou expedovány až 25.3. Děkujeme za pochopení.

Jaké vybrat zapínání pro náušnice?

Náušnice jsou šperky, které má ve své šperkovnici asi každá žena. Mohou dokonale podtrhnout každý outfit. Vybíráme je nejen podle materiálu a vzhledu, ale důležitou roli může hrát i druh zapínání. Každý typ má svoji charakteristiku. Někdy závisí typ zapínání přímo na designu náušnic. Pecky mohou mít zapínání na šroubek nebo puzetku, visací typy jsou zase doplněné patentkem nebo africkým háčkem. Jaké tedy zvolit?

Puzetky a šroubky

Ty se používají u náušnic typu pecky. Hladká tyčka, na které je upevněná ozdoba, se provlékne otvorem v uchu a v zadní části ucha se na ni nasune puzetka, která může být zajištěná koncovkou vyrobenou ze silikonu nebo kovu. Tento způsob je velmi rychlý na manipulaci a je vhodnou volbou v případě, že náušnice často sundaváte.

V případě šroubku je na tyčince náušnice závit. Tento způsob zapínání je bezpečnější, nehrozí u něj tak snadno ztráta náušnice.

Dámský patent

Jedná se o velmi používaný typ náušnicového zapínání. Na závěsu je klapka, která má za úkol náušnici uzavřít. Tím brání otevření a ztrátě náušnice.

Ruský patent

Někdy se používá také označení patent francouzský nebo řecký. Zapínání je obdobou dámského patentu, je však schované v uchu nebo v jeho zadní straně. Tento typ se volí v případě, že by zapínání rušilo celkový vzhled náušnic.

Afroháček

Někdy také označován jako africký. Jedná se o háček, který snadno prostrčíte dírkou v uchu. V zadní straně se pak na něj nasune zarážka (kovová nebo plastová), která brání ztrátě náušnice. Zapínání je velmi jednoduché a je ideální volbou pro náušnice visací. Těší se velké oblibě také díky tomu, že je minimalistické.

Zapínání určené pro kruhy

Tady se jedná o zúženou část náušnice, která se provlékne dírkou v uchu a v zadní části se zasune do náušnice nebo malého očka. Je potřeba náušnice zapínat opatrně jinak dojde k jejich deformaci.

Stříbrné šperky a hodinky od P&J Jewellery