Omezení provozu objednávek ve dnech 20.3 až 24.3. Všechny nové objednávky v těchto termínech budou expedovány až 25.3. Děkujeme za pochopení.

Jak se starat o šperky v létě?

Pro člověka je léto a slunce velmi přjemný čas. Ne však pro šperky, kterým sluneční paprsky mnoho nesvědčí. Je tedy potřeba o svoje šperky během horkých letních dnů dokonale pečovat.

Horko a pot

Vysoké teploty a přímé vystavení slunečním paprskům mohou u drahokamů způsobovat změnu jejich barvy. Někdy mohou dokonce i popraskat. Na šperk má negativní vliv i pot. Ten urychluje proces oxidace na povrchu kovu. Než tedy šperky uložíte do šperkovnice, vždy je pečlivě očistěte pomocí speciálního hadříku. Tento hadřík a několik dalších čistících pomůcek na šperky můžete zakoupit zde.

Pozor na vodu

Negativní vliv na šperky má chlorovaná voda nebo síra, která se nachází v termálních pramenech. Ta může poškodit stříbro i zlato. Naopak mořská voda má na šperky pozitovní vliv, především na ty vyrobené z perel. Pročistí je a oživí jejich barvu.

Kosmetika

Nejen v letním období představují nebezpečí kosmetické produkty. Mohou to být krémy, tělová mléka, laky na vlasy, ale i parfémy. V letním období navíc v hojné míře používáme různé opalovací přípravky. Šperky si tedy berte až po jejich aplikaci. Po kontaktu s těmito přípravky je omyjte v teplé vodě s mýdlem.

Ukládání šperků

Stojánky na šperky sice působí elegantním dojmem, nicméně nezabrání působení vnějších vlivů, které mohou mít na šperky negativní dopad. Pro každý šperky bystě měli mít vyhrazené místo a to takové, kde nedojde k jeho poškrábání a kde se na něj nebude prášit. Ideální volbou je krabička, v níž jste šperk koupili. Také si můžete pořídit speciální šperkovnici s různými přihrádkami, do kterých budete šperky ukládat. Budou tak od sebe oddělené a eliminujete jejich poškození. Výhodou speciálních šperkovnic je fakt, že chrání šperky i před vlhkostí a přímými slunečními paprsky. K dostání jsou jak klasické, tak i designové kousky, které mohou zároveň tvořit i originální bytovou dekoraci. Krásné šperkovnice můžete zakoupit také na e-shopu P&J Jewellery na tomto odkazu.

Stříbrné šperky a hodinky od P&J Jewellery